Fossielen Tijdschaal Vondsten Vindplaatsen Uitrusting Links Contact Home

  Verhalen en belevenissen

Sinds april 2001 hebben Frank en Arjan hun vroegere zoekbeleving weer opgepikt. Tesamen met neef Michiel hebben we de zuid-nederlandse mergelgroeves bezocht met direct mooie vondsten. Die dag duurde zo lang dat Neef Michiel (die dacht lekker een dag weg te zijn) letterlijk aan het wegkwijnen was van ellende. Sindsdien is hij ook nooit meer mee geweest.

Door onze fossielenzoek gekte waren er binnen 1 jaar zoveel vondsten gedaan, dat we het haast niet opgeslagen kregen.

Ook tijdens 1 van onze Luxemburgsurvivals "3 lunetics from home" zou de tweede dag ook in het teken staan van fossielenjacht. Dit via een terugweg naar Gerolstein en omgeving. Dit werd niet in dank afgenomen door onze derde deelnemer Casper, die hier zich totaal niet voor interesseerde.
Het is altijd weer een vervelend moment als of Frank of Arjan op vakantie is en hij terug komt met een hoop nieuwe fossielen. Per SMS houden we elkaar dan ook op de hoogte dat er niets te vinden was. Tot op het moment dat men weer terug is.

Arjan mag nog steeds geen fossielenvitrine inrichten in de woonkamer van zijn vrouw, Tot die tijd is de halve garage gevuld met planken.

Ondanks dat de hobby fossielen verzamelen (na postzegels verzamelen) wordt gezien als de stoffigste hobbybezigheid, blijft de populariteit van Frank en Arjan nog uitermate hoog bij de dames. We proberen in bijzijn van de dames het daar danook niet over te hebben.

Enige sympathie is er wel ontstaan voor onze bezigheid. Dit resulteert in het feit dat Jeroen Roossen een keer mee merg gaat kappen. En ook Geoffrey die vorige keer tijdens regenval niet kwam opdagen, een keer mee zal gaan.

Gelukkig vinden Arjan's twee dochterjes van 4 en 5 het zoeken van fossielen eveneens fantastisch, en sta ik dus in de meerderheid om te bepalen wat we gaan doen tijdens een vakantie.

Ook Frank heeft het soms aardig te pakken, wanneer zijn vriendin in Maastricht moet studeren trek hij er zelf alleen al op uit.


Wat zijn fossielen? | Soorten fossielen | Zoeken naar fossielen
| Determinatie en Prepareren | Verhalen en belevenissen
Zoektochten
Wat zijn fossielen?
Soorten fossielen
Zoeken naar fossielen
Determinatie en Prepareren
Verhalen en belevenissen
Zoektochten

Fossielen Naar boven