FAQ

Meestgestelde vragen

Algemeen

Visual Act onderscheidt zich door brede kennis, creativiteit en know-how, met ruim 20 jaar ervaring van zowel on- als offline media. Werkt zelfstandig op freelance basis en is 6 dagen per week bereikbaar en werkzaam. Daarnaast werkt Visual Act met gerenormeerde bedrijven en freelancers samen als het gaat om drukwerk of bepaalde expertises. Met de persoonlijke aandacht, begeleiding en betrokkenheid naar jou toe als klant, streeft Visual Act naar de juiste oplossingen.
U kunt bij Visual Act terecht voor: logo ontwerp, ontwikkeling huisstijl, bedrijfsbrochure, folders, flyers, catalogi, briefpapier, enveloppen en visitekaartjes, websites en webshops, fotografie en tekstproducties en zelfs een plan voor een marketingstrategie.

Websites

Bij Visual Act kun je terecht voor zogeheten onepage websites, multipage websites (al dan niet met een maatwerk CMS Content Management Systeem), Wordpress websites of een webshop. Alles is gebouwd volgens het Bootstrap framework, HTML 5/Css3 en uiteraard te benaderen op zowel desktop, tablet en smartphone.
Gemiddeld binnen een of twee maanden. Maar dit hangt sterk af van je persoonlijke wensen, de omvang en complexiteit die dit met zich meebrengt en of je het content (beeld- en teksten en andere media), zelf en compleet aanleverd. Zodra je een beroep wilt doen op het verzorgen van tekst en beeld via Visual Act dan kan dit extra tijd met zich meebrengen.
Om een website op internet te publiceren heb je uiteraard een domeinnaam nodig en een hostingspartij. Indien gewenst kan Visual Act meedenken over een passende naam en extentie (.com .nl etc.). De hosting kan ook in overleg. Kosten gaan altijd direct via de domeinhouder. Voor Wordpress wordt snelle hosting geadviseerd (bijvoorbeeld antagonist.nl) op basis van razendsnelle SSD hosting.
Een CMS (content management systeem) is software waarmee je gemakkelijk de inhoud van je website kan beheren en onderhouden. Een CMS wordt nadat de website is gebouwd aansluitend daarop gemaakt en gekoppeld. Denk aan onderhoud van eenvoudige teksten, foto's, video's, documenten, (etc.). Wel is het gebaseerd op de vormgegeven webpagina's. Indien je met een CMS ook vormgevingzaken wilt wijzigen, dan is WordPress een uitkomst. Mochten er vanuit het CMS echt layout veranderingen moeten gebeuren dan dient het CMS hergeprogrammeerd te worden. Dit komt echter zelden voor.
Dat is dezelfde vraag als ik je vraag wat een auto kost? Welk merk, type, motor, welke accesoires wil je? De websites die Visual Act maakt zijn maatwerkgericht of kunnen vanuit modulaire opzet gebouwd worden. Wat zijn je wensen? Een statische website, WordPress website, website met een maatwerk CMS voor eigen onderhoud, uitgebreide SEO optimalisatie, Social media integratie, uitgebreidde content, wel of geen fotografie en tekstproducties? De prijs is dus geheel afhankelijk van de wensen van de klant. De startprijs begint bij 1100,- eur (excl. btw) en kan uiteraard stijgen, afhankelijk van je specifieke wensen. De kosten zijn altijd eenmalig, mits er geen externe diensten afgenomen worden. Graag gaan we met je in gesprek hierover en kunnen we je vrij snel een prijsindicatie geven van de kosten en zaken die ermee samenhangen.
Ja, Visual Act heeft jaren ervaring op het gebied van zoekmachine-optimalisatie. Het vergt enige aanpassingen binnen je website om beter gevonden te worden. Visual Act maakt websites met programmeercode volgens de richtlijnen van Google. Middels een analyse van je website met de beoogde zoekwoorden waarmee je gevonden wenst te worden, gaan we daarmee aan de slag. Elke pagina zal met volle aandacht ingericht worden met alle wenselijke zoekmachine gerelateerde content. Verder kan Visual Act je helpen met linkbuilding en overige zaken die hierbij betrekking hebben.
Ja, ook dat is mogelijk. Zo kan Visual Act voor jou een Facebook-pagina opzetten, of andere pagina's als Twitter, Linkedin, Google+, Instagram etc. Samen met jou kunnen we Facebook Ads opzetten waarbij je doelgericht de boogde doelgroep kunt bereiken. Dit kan op basis van interesses, leeftijd, locatie, demografische gegevens en gedragspatronen die op deze doelgroep aansluiten. Dit alles is met statistieken te evalueren. Visual Act kan tevens het content en een geheel jaarplan maken om je geregeld onder de aandacht te brengen. Tevens de connectie maken met je website, naar en met, de diverse social media.

Huisstijl

Allereerst inventariseert Visual Act graag je wensen, voorkeur, kleurgebruik, vorm, lettertype etc. Dit proces hangt nauw samen met een logo ontwerp. Vandaaruit verdiepen wij ons in de branche en de markt voor beoogde doelgroep. Hieruit ontstaat het visitekaartje, briefpapier, envelop, en andere huisstijl gerelateerde producten.

Vormgeving

Grafische vormgeving is, kort samengevat, het samensmelten van tekst en beeld tot een dusdanig eindresultaat zodat er reacties op komen. Voor iedere branche is een andere benadering nodig om de juiste reacties te krijgen. Visual Act luistert naar je wensen, denkt mee in het proces en realiseert binnen elk budget. Binnen het geheel van vormgeving zijn tekst en beeld belangrijke zaken die in goede verhouding samen moeten gaan. Met een juiste vertaling van vormgeving naar on- en offline media zorgt dit voor een herkenbare consistente uitstraling van je bedrijf of organisatie.

Drukwerk

Jazeker, Visual Act drukt niet zelf maar regelt wel de vormgeving en druk van het drukwerk. Door de jarenlange ervaring op het gebied van drukwerk en bijhorende drukspecificaties weet Visual Act dit goed af te stemmen. Afhankelijk van je budget, soort drukwerk en oplage kan Visual Act een kwalitatief product leveren tegen een scherpe prijs. Ook voor het drukken van andere materialen buiten papier kun je bij ons terecht.
Dit is uiteraard mogelijk. Wanneer we praten over kleine aantallen dan is dat per produkt verschillend. De keuze van druk is offsetdruk of digitaal drukken). Briefpapier kan vanaf 250 vel, flyers en posters vanaf 5 stuks bijvoorbeeld. Vaak zijn grotere oplages echter interessanter als het gaat om de prijs per eenheid.

Fotografie

Visual Act heeft geen eigen fotostudio. Fotografie is altijd op locatie en ik werk met een full-frame camera waarvan je de hoogste kwaliteit mag verwachten. Je kunt bij Visual Act terecht voor interieur- en exterieurfotografie, produktfotografie, close-up, lifestyle, business, mensen etc. Visual Act doet geen bruidsfotografie of feestgelegenheden.

POS (Point of sale) materiaal

Ook hiervoor kun je bij Visual Act terecht. Visual Act kan het advies, de vormgeving en de realisatie doen voor je instore communicatie regelen. Denk bijvoorbeeld aan; roll-up banners, POS displays, posters en drukwerk. Ook voor de buitenkant van je winkel (Signing) kan Visual Act het ontwerp en vormgeving doen. Hieronder valt lichtbakreclame en raamfoliebeplakking, reclamespandoeken en frames etc. Dit doet Visual Act in samenspraak met een Signing bedrijf.

Corporate identity

Visual Act denkt graag mee met het maken van een strategisch mediaplan. Door een totaalpakket te bedenken kunnen zaken nog beter op elkaar afgestemd worden tot een betere corporate identity en een inzet van mediavormen die voor jou wenselijk zijn. Daarnaast kan Visual Act een maatwerk communicatieplan aanbieden, om zo effectief mogelijk je doelgroep te benaderen.